KOTIMAINEN, EETTISESTI
TUOTETTU, GM-VAPAA LISÄAINEETON NAUDANLIHA.
Laidun Hereford kasvattaa
nimensä mukaisesti Hereford-rotuista lihakarjaa, pääosin
laitumella. Talvella eläimet viihtyvät pihatoissa vapaasti
ulkoillen.
Voit tutustua Hereford-rotuun
TÄSTÄ.
Laidun Hereford tuoteperheeseen kuuluvat mm:
- Jauheliha
- Mureutettu ectrecotepihvi
- Tomahawk
- T-luupihvi
- Mureutettu sisäfilee
- Mureutettu ulkofilee
- Naudan ribs
- Naudan sisäpaisti
- Paahtopaisti
- Palapaisti
- Naudan täyslihasäilyke
VOIT TILATA NAUDANLIHAN KOTIIN!
Toimitamme myös erilaiset
yrityslahjat, kuten säilykepurkit omalla etiketillä, kysy tarjous!
|
Alkuperä:
Englanti
Väri: Punaruskea, tyypillisesti valkea pää, rinta ja mahan
alusta
Koko: Lehmät 600-800 kg, sonnit 1000-1300 kg
Rotuominaisuudet: Kookas, korkeajalkainen ja kestävä rotu.
Sarvellinen tai nupo. Hyödyntää hyvin luonnonlaitumia.
Hereford -rotu jalostettiin kaksi ja puoli vuosisataa sitten
1700-luvulla Herefordissa, Englannissa. Ensimmäiset
Herefordit tulivat Suomeen puolivuosisataa sitten.
Rodun tarkoituksena oli muuttaa heikkoravinteista
luonnonlaidunta lihaksi. Suomen oloissa nurmi menestyy
hyvin, joten eläimet kasvavat täysin kotimaisilla rehuilla.
Hyvä nurmirehunkäyttökyky on maukkaan ja murean lihan
perusta. Nurmien viljely on tehokas
vesistöjensuojelutoimenpide, ja auttaa kauniin ja
monimuotoisen maaseutumaiseman säilyttämisessä.
Laitumella eläimet elävät lajinmukaisesti, keväällä syntynyt
vasikka on emon hellässä huomassa koko laidunkauden.
Talvella sisätiloissa Herefordeille luodaan mahdollisuus
luonnonmukaiseen laumakäyttäytymiseen. Hereford on
elinolosuhteiltaan hyvin vaatimaton, eläimet pystyvät
sopeutumaan niin helteeseen kuin pakkaseen.
Hereford on luonteeltaan varsin suvaitsevainen, mikä
mahdollistaa turvallisen käsittelyn, sekä laumojen helpon
hallinnan.
|