KOTIMAINEN, EETTISESTI TUOTETTU, GM-VAPAA LISÄAINEETON NAUDANLIHA.
Laidun Hereford kasvattaa nimensä mukaisesti Hereford-rotuista lihakarjaa, pääosin laitumella. Talvella eläimet viihtyvät pihatoissa vapaasti ulkoillen.

Voit tutustua Hereford-rotuun TÄSTÄ.

Laidun Hereford tuoteperheeseen kuuluvat mm:
- Jauheliha
- Mureutettu ectrecotepihvi
- Tomahawk
- T-luupihvi
- Mureutettu sisäfilee
- Mureutettu ulkofilee
- Naudan ribs
- Naudan sisäpaisti
- Paahtopaisti
- Palapaisti
- Naudan täyslihasäilyke



VOIT TILATA NAUDANLIHAN KOTIIN!


Toimitamme myös erilaiset yrityslahjat, kuten säilykepurkit omalla etiketillä, kysy tarjous!




Alkuperä: Englanti
Väri: Punaruskea, tyypillisesti valkea pää, rinta ja mahan alusta
Koko: Lehmät 600-800 kg, sonnit 1000-1300 kg
Rotuominaisuudet: Kookas, korkeajalkainen ja kestävä rotu. Sarvellinen tai nupo. Hyödyntää hyvin luonnonlaitumia.

Hereford -rotu jalostettiin kaksi ja puoli vuosisataa sitten 1700-luvulla Herefordissa, Englannissa. Ensimmäiset Herefordit tulivat Suomeen puolivuosisataa sitten.

Rodun tarkoituksena oli muuttaa heikkoravinteista luonnonlaidunta lihaksi. Suomen oloissa nurmi menestyy hyvin, joten eläimet kasvavat täysin kotimaisilla rehuilla. Hyvä nurmirehunkäyttökyky on maukkaan ja murean lihan perusta. Nurmien viljely on tehokas vesistöjensuojelutoimenpide, ja auttaa kauniin ja monimuotoisen maaseutumaiseman säilyttämisessä.

Laitumella eläimet elävät lajinmukaisesti, keväällä syntynyt vasikka on emon hellässä huomassa koko laidunkauden. Talvella sisätiloissa Herefordeille luodaan mahdollisuus luonnonmukaiseen laumakäyttäytymiseen. Hereford on elinolosuhteiltaan hyvin vaatimaton, eläimet pystyvät sopeutumaan niin helteeseen kuin pakkaseen.

Hereford on luonteeltaan varsin suvaitsevainen, mikä mahdollistaa turvallisen käsittelyn, sekä laumojen helpon hallinnan.

 

12/ 2016 LR mainos